Čas je za nove izzive in prav Parenzana je ta novi izziv pisan na mojo kožo

Ja, Parenzana mi je pozdravila koleno.Če bi se še enkrat mogla odločiti, ali si naj dam operirat koleno ali ne, bi se definitivno odločila za ne, ker pa sem si ga žal šla operirat in je zdravljenje bilo dolgotrajno, pa še danes ni tako kot bi moglo biti, sedaj ne morem tega več spremeniti, sem pa se odločila za izziv in to je Parenzana kolesarka pot, ki sem jo namerava prekolesariti.

Za to sem se odločila zato, ker nikakor nisem več prišla na stare tire, kar se tiče kolena, zaradi kolena, sem se začela manj gibati, odrekla sem se teka in moje življenje ni bilo več to, kar je včasih bilo, zato sem naredila prelom in to je bila kolesarka pot Parenzana, ker sem hotel videti, ali jaz to sploh zmorem. Po operaciji so mi svetovali kolesarjenje in nordijsko hojo, tako da idejo so mi dali oni in ker ne bi bila jaz jaz, da ne bi preizkusila sovje vzdržljivosti, sem se odločila, da je Parenzana idealna rešitev za mojo telo.

Moram priznati, da me je bilo strah, da ni Parenzana pretežka pot, da si nisem zadala pretežke naloge, a sem si dovolila, da na pot grem in da lahko kjerkoli končam, pa če tudi po parih kilometrih. Ko sem začela kolesariti, se mi je dobesedno odprl svet, jaz sem bila tako srečna, kilometri so kar šli in že sem bila na pol poti, ko se tega še sploh nisem zavedala. Prekrasna je ta Parenzana kolesarka pot, vsakemu bi jo svetovala, ko rad kolesari, ker je res lepa. Prekolesarila sem celo, koleno sem čutila, vendar nič drastičnega, to je bil preizkus, če sedaj lahko kolesarim več kilometrov in seveda je šlo. Tako da Parenzana je bila zame pot, ko sem zvedela, da lahko sedaj naprej kolesarim, koliko želim, premagujem vse več in več kilometrov.