Maskara poudari vaše trepalnice in obrvi

saskara je postala nepogrešljiv pripomoček, ki ne sme manjkati v nobeni kozmetični torbici. Že zdavnaj so minili časi, ko so se le maloštevilne ženske odločile, da bo maskara postala njihova zvesta kozmetična spremljevalka. Danes velja, da je bolj izjema kot pravilo, da si ženska ne poudari obrvi in trepalnic. Za to pa je potrebna maskara. V preteklosti, ko še ni bilo take izbire na področju maskar, so prevladovale nevodoodporne maskare, ki so zelo hitro razmazale po obrazu. Ob točenju solza, pa je postal obraz ženske skorajda neprepoznaven.

V današnjem času pa prevladuje vodoodporna maskara, pri kateri se vam ni treba bati, da se bo razmazala po vašem obrazu. Njena slabost pa je včasih v tem, da lahko neugodno vpliva na rast trepalnic ter da lahko pospeši njihovo izpadanje. Zato pa še vedno obstaja klasična nevodoodporna maskara, ki nima tako neugodnega učinka na izpadanje trepalnic. V primeru, da pride do tega, pa imate na voljo celo vrsto serumov za rast trepalnic, ki bodo zelo hitro poskrbeli, da bodo vaše trepalnice spet bolj goste, daljše in močnejše. Maskara naj ne vsebuje parabenov in drugih zdravju škodljivih snovi, saj jo nanašate v predel oči, ki so zelo občutljive. Prav taako občutljiv del je tudi koža v predelu vek in okolici oči.

Zato ni vseeno katere sestavine vsebuje maskara. Nekateri se odločajo za maskare, ki so izdelane izključno iz naravnih sestavin. Enak trend je opaziti tudi pri barvah za lase ter ostalih kozmetičnih izdelkih. Sodobna maskara v trenutku naredi vaše trepalnice veliko daljše, bolj goste in privihane ter tako poudari lepoto vaših oči. Nekatere ženske uporabljajo maskaro tudi,ko so doma, saj so se ako navadile na urejen in olepšan videz svojih trepalnic, da se brez tega počutijo zelo nelagodno. Danes je na trgu toliko različnih maskar, da boste zlahka našle tako, ki vam bo najbolj ustrezala.