Preiskav debelega črevesa oziroma kolonoskopija je bil neprijeten poseg

Preiskav debelega črevesa oziroma kolonoskopija je bil neprijeten poseg

Zaradi prebavnih težav sem obiskal osebnega zdravnika. Povedal sem mu da moram velikokrat na potrebo, da sem napihnjen takoj ko kaj pojem. Predlagala mi je da opravimo laboratorijske preiskave. Mislila je da bo v oddanih vzorcih lahko videla vzrok za slabo počutje. Naslednji dan sem se oglasil v laboratoriju. Moral sem biti tešč.

Vzeli so mi kri, oddal sem urin in blato. Vse to sem opravil v dobre pol ure. Povedali so mi da bodo rezultate laboratorija poslali zdravnici in meni domov. Ko je zdravnica prejela izvide laboratorijskih testov me je poklicala in mi določila datum ko se naj oglasim pri njej. Ko sem se oglasil pri njej mi je povedala, da so laboratorijski izvidi v redu in ne kažejo na kakršno koli odstopanje. Vseeno pa je predlagala, da mi izda napotnico za specialista. Z omenjeno napotnico sem se naročil na pregled pri specialistu. Najhitreje sem prišel na vrst v kliničnem centru v Ljubljani. Na določen dan sem se oglasil pri specialistu.

Najprej je pregledal laboratorijske izvide, nato me je pretipal in mi dejal da ne opazi nobenih posebnosti, vendar me bo poslal še na ultrazvok želodca, in se bo po tem izvidu lažje odločil kako naprej. Zopet je trajalo kar nekaj časa da sem prišel na vrsto za ultrazvok želodca, ki pa je bil prav tako v redu in ni pokazal. Z izvidom ultrazvoka sem se zopet oglasil pri specialistu. Ker tudi tokrat izvidi niso kazali na neke posebnosti, je dejal, da bi bila potrebna še kolonoskopija ali preiskavo črevesja, ba bi videli, če so razlogi za slabo počutje tu. Ta poseg oziroma kolonoskopija se opravi tako da gredo z cevjo skozi zadnjično odprtino in opazujejo morebitne spremembe na stenah debelega črevesja.

Tudi kolonoskopija je pokazala da je vse v redu. Moram pa priznati, da je bila kolonoskopija zelo neprijeten poseg.